Nieuwe AVK-schuifafsluiters met Supa Maxi™- en PE-uiteinden – een combinatie van geweldige ontwerpen!

Onze nieuwe serie schuifafsluiters is een combinatie van 2 succesvolle AVK-connecties. Enerzijds de AVK universele trekvaste eindkoppeling Supa Maxi™, trekvast op elk leidingmateriaal. Anderzijds het PE-uiteinde, eenvoudig en meteen lasbaar op het bestaande PE-leidingnetwerk. 05-04-2022

AVK’s nieuw schuifafsluiterontwerp garandeert een snelle buisverbinding tussen diverse leidingmaterialen naar een PE-leidingnetwerk. Het Supa Maxi™-uiteinde laat een hoekverdraaiing van ±4° toe, is volldig trekvast en sluit het gebruik van onnodige bouten, pakkingen en koppelingen uit. Kortom, een eenvoudige en snelle installatie! 

Schuifafsluiter met trekvaste koppeling en PE-einden

De afsluiter is ontworpen volgens het gerenomeerde AVK-ontwerp. De unieke schuif met gevulkaniseerde voering en lage bedieningsmomenten heeft een superieure corrosie bescherming. 

De trekvaste en universele koppeling Supa Maxi™ heeft een flexibele afdichtingssysteem, SupaGrip™. Het biedt een volledige ondersteuning en trekvastheid op alle leidingmaterialen. Vanwege de tolerante hoekverdraaiing van ±4° en het geoptimaliseerd boutontwerp is een snelle en eenvoudige installatie gegarandeerd.  Bovendien is heraandraaien van de bouten niet nodig en zijn alle componenten zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen.

Het PE-uiteinde biedt een afsluiter-leidingverbinding die sterker is dan de reeds geplaatste standaard PE-leidingen. PE-leidingen zijn makkelijk te verbinden in een sleuf die niet waterpas is. Tijdens het productieproces wordt er een stuk standaard PE-leiding rechtstreeks op de gegroefde afsluiteruiteinden geperst. Het groefprofiel, gecombineerd met een stalen ring rond de afsluiter-buisverbinding verzekert dat het PE-buismateriaal stevig in de groeven gedrukt wordt.

Video

Schuifafsluiters met PE-einden tot Ø630 mm

Schuifafsluiter met geïntegreerde PE-einde zorgen voor een snelle en eenvoudige montage. Beschikbaar tot Ø630mm zijn de AVK-schuifafsluiters onmisbaar in uw netwerk.

Certificaten en standaarden

Omgang van PE-materiaal volgens EN 12007

Een belangrijke voorzorgsmaatregel bij het stockeren en verwerken van PE-leidingen is het niveau van UV-straling waaraan de leidingen worden blootgesteld gedurende een bepaalde periode. AVK stelt stricte eisen op naar de leidingproducent als voor zichzelf in het opslag en omgang van PE-materiaal volgens EN 12007.

Brochure

De schuif is het hart

Leer de verschillen kennen tussen slecht presterende en hoogwaardige afsluiters