Nieuwe telescopische verlengspindels met breekzone

De breekzone voorkomt schade aan de klep en de verlengspindel wanneer er tijdens het gebruik een te hoog bedieningsmoment wordt uitgeoefend. 15-12-2022

Met veel trots stellen wij onze nieuwe telescopische verlengspindels met breekzone in de spindelkap voor. De breekzone voorkomt schade aan de afsluiter en de verlengspindel zelf als tijdens het gebruik een te hoog bedieningsmoment wordt uitgeoefend.

In dergelijke gevallen zal de breekmoer breken en kan hij gemakkelijk worden vervangen. Ondertussen kan de verlengspil nog steeds worden bediend met een #20 dopsleutel. Zie animatie van de functie.

De spindelkap bestaat uit twee delen: de spindelkap zelf en een klemonderdeel. Daartussen bevindt zich een breekmoer van ECO BRASS DZR CW724R. Alle drie de delen worden gemonteerd met een inbusbout.


De breekmoer breekt bij verschillende koppelbereiken, afhankelijk van de klepgrootte. Er zijn reserveonderdelen verkrijgbaar, bestaande uit een breekmoer en een reserve inbusbout die met een inbussleutel kan worden gemonteerd. 
Voor meer details verwijzen wij u naar de datasheets en de montage-instructies die u via onderstaande links kunt vinden.

• Telescopische verlengspindels voor schuifafsluiters DN40-400, met breekzone AVK serie 04/F-011
• Telescopische verlengspindels voor schuifafsluiters DN450-600, met breekzone AVK serie 04/F-017

Al onze verlengspindels zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, met kenmerken die een gemakkelijke montage en eenvoudige lengteaanpassing ter plaatse garanderen.
Zie onze animatie over verlengspindels. De nauw aansluitende beschermbuis voorkomt het indringen van vuil. Hierdoor zal interne stang nooit blokkeren en zal de afsluiter ten alle tijde eenvoudig bediend kunnen worden.

Video

Telescopische verlengspindels met breekzone

Product insights

AVK-verlengspindels voor kleppen - betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken!

Verlengspindels worden gebruikt voor de bediening van ondergronds of bovengronds geïnstalleerde afsluiters op plaatsen waar de afsluiters niet gemakkelijk toegankelijk zijn. AVK-verlengspindels zijn gemakkelijk te gebruiken en gemaakt van corrosiebestendige materialen op volledig geautomatiseerde state-of-the-art productieapparatuur om een uniforme en duurzame kwaliteit te garanderen.