Loodvrije AVK-schuifafsluiters voldoen aan nieuwe EU-regelgeving

De nieuwe EU-regelgeving, gebaseerd op de herziene drinkwaterrichtlijn, legt strengere eisen m.b.t. loodvrije onderdelen in drinkwaterleidingen. Het doel is om de kwaliteit van het drinkwater te waarborgen en te verbeteren. Dit gebeurt door de gevaarlijke stoffen zoals metalen, chemicaliën en microplastics te beperken of elimineren. 25-01-2024

De nieuwe regelgeving zal leiden tot een groter vertrouwen in lekker en gezond kraanwater. De nieuwe regelgeving eist dat alle messingstukken in de verschillende onderdelen van het drinkwaternet zo weinig mogelijk of zelfs geen lood bevatten, wat de beste garantie op loodvrij drinkwater biedt.

De Premium 100 schuifafsluiters van AVK, voldoen aan deze nieuwe strenge wetgeving. Ze hebben een duplex spindel, loodvrije messing onderdelen, in- en uitwendig minimum 300mµ elektrostatisch aangebrachte epoxy en een extra PUR-bekleding. Deze robuuste en duurzame afsluiter zal eenvoudig 100 jaar zijn betrouwbaarheid bewijzen. Alternatieven zijn afsluiters met opties zoals 316 RVS spindels met loodvrije onderdelen die ook de extra zekerheid bieden in drinkwatersystemen, én volledig voldoen aan de recente en strengere regelgeving

Met AVK-afsluiters maakt u een goede keuze die hoogwaardige kwaliteit en veilig drinkwater waarborgt. De afsluiters voldoen en overstijgen de strikte normen die zijn gesteld in de herziene Drinkwaterrichtlijn van de Europese Unie. 

Bij AVK passen wij onze producten voortdurend aan de laatste normen en vereisten.Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Onze experts staan altijd paraat u te helpen.

 

Insights

Schuifafsluiters Premium 100

AVK Premium 100 schuifafsluiters bieden een superieure corrosiebescherming en een uitzonderlijke slijtagebescherming. Ze zijn ideaal voor installatie op plaatsen waar uitgraven niet echt een optie is en waar een lange levensduur en duurzaamheid van cruciaal belang zijn.

Download

AVK afsluiters Premium 100

Laat ons u de AVK-afsluiters Premium 100 voorstellen: ideaal voor installatie op locaties waar graafwerken geen optie zijn.