AVK introduceert herstelkraag voor herstellingen onder druk

Door de Hydro Stop, Hydro Fast en Hydro Smart kan u voortaan veilig, permanent en eenvoudig een lekkende verbinding permanent herstellen terwijl de leiding onder druk staat. Ons aanbod bevat universele en buisspecifieke oplossingen. 04-05-2021

De AVK Group verwelkomt sinds 2021 de Italiaanse firma Hydro-cos in haar familie. Gespecialiseerd in universele en buisspecifieke herstelkragen voorzien we een op maat gemaakte en permanente oplossing voor elk lek in leidingen op druk. 

De standaard herstelkragen zijn vervaardigd uit staal met een elektrostatisch aangebrachte epoxycoating. Zowel de rubberen componenten als de coating zijn goedgekeurd voor drinkwatertoepassingen volgens WRAS. Optioneel te verkrijgen met een flensaansluiting voor aanboringen of het afvoeren van overtollig water, de mogelijkheid tot ontluchting en geïntegreerde hijsogen. Wij brengen drie nieuwe producten op de markt om een vlotte en permanente herstelling te garanderen op leidingen onder druk:

Hydro Stop – Universele herstelkaag van DN 300 tot 2000

Dit type is perfect om spie-mofverbindingen tussen leidingen uit verschillende materialen lekdicht af te sluiten. Tot DN 450 is er een tolerantie van 30 mm op de buiten-buisdiameter. Vanaf DN 500 een tolerantie van 40 mm. Dat zorgt voor een groot installatiegemak wanneer de buitendiameter van de leiding niet volledig gekend is. Door de ruime tolerantie zal de herstelkraag steeds perfect aansluiten. Zelfs bij ovalen leidingen of bij een breuk. Daarnaast is er een ruime hoekverdraaiing van ±4° mogelijk in elke DN-maat. 

Hydro Fast –  Herstelkraag voor vlotte interventies van DN 300 tot 2000

Een lichtgewicht herstelkraag geschikt voor fragiele leidingen uit hetzelfde materiaal in een beperkte werkruimte. Een zeer ruime hoekverdraaiing van ±6° biedt veel flexibiliteit voor of na de installatie. Vanwege de 10 mm tolerantie op de buitendiameter van de lekkende flens- of spie-mofverbinding is deze herstelkraag enkel toepasbaar in specifieke situaties. 

Hydro Smart – Herstelkraag voor kleine leidingen van DN 80 tot 250

Deze herstelkraag is zeer klein en kan door één arbeider geïnstalleerd worden. Dit verbetert het installatiegemak in een beperkte werkruimte. In tegenstelling tot de Hydro Fast en Hydro Stop beschikt deze appendage niet over een flensaftakking. 

Standaard is elk product uit dit aanbod uitgerust met een stalen lichaam en/of stalen bevestigingsmateriaal PN 10 of PN 16 afhankelijk van de DN-maat. Contacteer uw AVK-vertegenwoordiger voor meer informatie omtrent alle configuratiemogelijkheden zoals hogere drukklassen of een ontwerp op maat.

Technische documentatie

video

Herstelkragen

Leer de functionaliteiten en voordelen van de AVK-herstelkragen kennen

Brochure

AVK Bedrijfsbrochure

De AVK Group’s core business is binnen drinkwater, afvalwater, gas en brandbestrijding maar de AVK Group omvat nog veel meer - een overzicht