Schuifafsluiters met stalen laseinden en purge points voor gas

Wij breiden ons assortiment voor gastoepassingen uit. We bieden nu ook een schuifafsluiter met purge points en lange spie-uiteinden die de op- en neerwaartse gasstromen omleiden en het leidingnetwerk ontgassen. 12-05-2020

De schuifafsluiter met PUR-bekleding is gebaseerd op het gerenommeerde ontwerp van de serie 46: schuifafsluiters met lange stalen spie-uiteinden voor gastoepassingen. Deze schuifafsluiter is volledig gevulkaniseerd met NBR-rubber dat olie- en gasbestendig is. De purge points zijn gelast op de spie-uiteinden van de schuifafsluiter en vormen één geheel met het lichaam. Verder zijn ze uitgerust met een CE-goedgekeurde bolkraan en blinde plaat.

Voordelen van een AVK-schuifafsluiter met purge points:

  • Isoleer overtollig gas in een bepaald onderdeel van het leidingnetwerk en ontgas veilig zodat onderhoud, herstelling of uitbreiding van het netwerk op een risicoloze manier uitgevoerd kan worden. 
  • Plaats een by-pass op de purge points om de gasstromen om te leiden en een continue gasvoorziening te verzekeren 
  • Spoor lekken op in de leiding door de druk te meten met manometers.

Schuifafsluiters met purge points zijn standaard verkrijgbaar met een externe PUR-bekleding in DN 80 tot 600. Net zoals al onze schuifafsluiters voor gastoepassingen beschikken ze over 3.1 certificaten en zijn ze geproduceerd met volledige traceerbaarheid van alle componenten onder druk.  

Bekijk de datasheet voor alle technische informatie

Case

3 AVK-gasafsluiters DN 500 voor nieuwe gasleiding in kader van verbreding Albertkanaal

AVK levert 3 gasafsluiters met nominale diameter (DN) 500 voor de vernieuwde gasdistributieleiding aan het Sportpaleis, aangelegd door Fluvius. De vernieuwing van de gasleiding kadert in de verhoging van de Theunisbrug. Die verhoging is nodig om het Albertkanaal te kunnen verbreden voor meer binnenvaart.

Video

Stalen schuifafsluiter met purge points

Focus op het ontwerp en de kenmerken van de geïnstalleerde purge points op de S46 schuifafsluiters.

Certificaten en goedkeuringen

ISO/TS 29001

AVK-afsluiters en -accessoires voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Brochure

Gasvoorzieningen

Een overzicht van afsluiters en accessoires voor gasvoorzieningen inclusief al hun kenmerken en voordelen.