Implementatie van PE100-RC buizen

PE-buisstandaarden

Wanneer u schuifafsluiters met PE buiseinden voor gas koopt bij AVK, worden deze altijd geleverd met buizen volgens de EN1555 standaard. De buizen zijn altijd volledig traceerbaar via EN10204 3.1 fabriekscertificaten en we maken interne records van elke afsluiter, zodat we de buis gemonteerd op een bepaalde afsluiter kunnen nagaan.


PE100-RC

Afgelopen jaren deed zich een interessante ontwikkeling voor van de PE100 grondstof, wat leidde tot de introductie van het PE100RC materiaal. 

RC is de afkorting voor “Resistance to Crack” (bestand tegen barsten).

Laseigenschappen

De laseigenschappen van de standaard PE100 en PE100-RC zijn dezelfde, daarom kunt u zonder beperkingen verbindingsbuizen van PE100 met buizen van PE100-RC met elkaar verbinden.
Als bewijs van de smeltcompabiliteit van de gecombineerde buizen met verschillende PE80 / PE100 / PE100-RC onderdelen van verschillende leveranciers, werden deze getest volgens ISO 13953 door TGM. 

Download hier het testreport van TGM

AVK-schuifafsluiters en buizen in PE100-RC PE100-RC

Aangezien onze leveranciers van PE buizen stapsgewijs hun standaard productgamma aanpassen naar de nieuwe PE100-RC buizen, zal de AVK schuifafsluiters serie 36 voor gas in de toekomst vaker geleverd worden met PE100-RC buizen in plaats van standaard PE100 buizen. Uiteindelijk zullen de afsluiters enkel nog met PE100-RC buizen worden geleverd. Ook de laatste versie van onze geüpdatet PE bolkraan serie 85/50 in nu gemaakt uit PE100-RC materiaal.

We zien dit als een elementaire verbetering van het product, wat voor extra veiligheid in uw installaties zorgt.

 

Bekijk de kenmerken

Productdetails

De schuif is volledig gevulkaniseerd met eigen olie- en gasbestendige NBR rubber. Het vermogen van de rubber om terug te veren tot zijn oorspronkelijke vorm, het dubbele vulkanisatieproces en de robuuste vormgeving zorgen voor een uitmuntende duurzaamheid van de schuif. De drievoudig asafdichting, de sterke spindel en doorgedreven corrosiebescherming zorgen voor een onvergelijkbare betrouwbaarheid.

Product Insights

Schuifafsluiters