Geflensde balkeerkleppen uit roestvast staal

AVK introduceert een nieuwe balkeerklep met flensaansluiting in zuurbestendig gegoten roestvast staal 316 / 1.4408. 16-03-2021

De RVS-balkeerkleppen met flensverbinding zijn leverbaar in DN 80, DN 100 en DN 150. Ze zijn ontworpen volgens EN 12050-4 en hebben een drukklasse tot max. 10 bar zoals de andere balkeerkleppen in ons assortiment. 

Bekijk de technische fiche voor meer informatie.

Gebruik deze keerklep in de volgende toepassingen:

  • In afvalwaterzuiveringsinstallaties waar agressieve vloeistoffen uit chemische en petrochemische fabrieken toekomen.
  • Voor stadskoeling waarbij zeewater wordt gebruikt als koelmedium.
  • Bij persleidingen  aan de kustlijn en of in zeehavens. Het zuurbestendig lichaam is bestand tegen het hoge zoutgehalte van de lucht en afvalwater.

Dit type keerklep is voornamelijk ontworpen voor afvalwatertoepassingen. Voor drinkwatertoepassingen raden we onze terugslagkleppen serie 41 aan. 

De nieuwe balkeerkleppen zijn een perfecte aanvulling op ons reeds bestaande assortiment uit roestvaststalen balkeerkleppen met binnendraad DN 32 – 80 en nodulair gietijzeren balkeerkleppen met flensaansluiting in DN  50 - 600 en met inwendige BSP-schroefdraad in DN 32 - 50. Ga naar ons assortiment.

Kenmerken van AVK-balkeerkleppen:

  • Zelfreinigend principe, waarbij de bal roteert  tijdens het gebruik om aanhechting van onzuiverheden op de bal te voorkomen
  • Volle doorlaat zorgt voor een laag drukverlies
  • Sluit bij een minimum aan tegendruk.
  • Platte bodem elimineert het risico op afzettingen op de bodem 
  • De bal is optioneel verkrijgbaar in polyurethaan, geschikt voor abrassieve media, en met verschillende gewichten om eventueel trillingen en waterslag te voorkomen.



Product insights

Balkeerkleppen

Balkeerkleppen zijn geschikt voor pompstations die zelden bezocht worden of in een leidingsysteem met abrasieve media. Ze vergen weinig onderhoud omdat de bal ronddraait en zichzelf reinigt. AVK-balkeerkleppen zijn beschikbaar met verschillende materiaalkeuzes voor de bal of lichaam, afhankelijk van het medium.

Productvideo

Balkeerkleppen

Het aanbevolen gebruik, installatie en kenmerken van de AVK-balkeerklep

Brochure

Brochure afvalwaterbehandeling

Voor een volledig overzicht van onze afsluiters en toebehoren voor afvalwaterbehandeling inclusief de wandafsluiters en kanaalschuiven. Download de brochure.