12 AVK-schuifafsluiters en uitbouwstukken drukklasse PN16 voor aftakking hoofdwaterleiding Aalst

Farys installeert 12 AVK-schuifafsluiters en uitbouwstukken DN 400 drukklasse PN 16 voor de aftakking van de hoofdwaterleiding in de Siesegemlaan te Aalst. De werken passen in de vernieuwing van de gehele ring rond Aalst.

De hoofdwaterleiding (DN 900) wordt langs beide zijden afgesplitst door middel van 6 schuifafsluiters en uitbouwstukken DN 400, PN 16. De hele constructie wordt ingebouwd op het dak van de tunnel onder de Siesegemlaan.

De schuiven in de afsluiters zijn volledig gevulkaniseerd met drinkwater gekeurd EPDM-rubber. Door het terugverend vermogen van het rubber, het dubbele vulkanisatieproces en de robuuste vormgeving zijn de schuiven uiterst duurzaam. De drievoudige asafdichting, sterke spindel en doorgedreven corrosiebescherming zorgen voor een optimale betrouwbaarheid.

De werken zijn nodig om de ring rond Aalst verkeersveiliger te maken. Bovendien zal het verkeer vlotter kunnen doorstromen dankzij de ondertunneling en de op elkaar afgestemde verkeerslichten (zogenaamde groene golf). De ring zal meer capaciteit hebben, wat bevorderlijk is voor de economische ontwikkeling van de stad.

De ondertunneling zal er dan weer voor zorgen dat het centrum van Aalst minder belast wordt en buurtbewoners minder last hebben van omgevingslawaai. Ook komt er op één tunneldak een groen dak met ruimte voor fietsers en voetgangers.

Project info

  • Maatschappij: Farys
  • Locatie: Aalst
  • Datum: januari 2017
  • Producten: 12 AVK-schuifafsluiters + uitbouwstukken
    • Drukklasse: PN 16
    • Diameter: DN 400

Video

Productanimatie schuifafsluiter

Kenmerken en varianten van onze schuifafsluiters voor drink- & afvalwater, gas, brandbestrijding en industriële toepassingen. 

Product insights

Schuifafsluiters

Ontdek alle kenmerken van de AVK-schuifafsluiters 

Brochure

De schuif is het hart

Leer de verschillen kennen tussen slecht presterende en hoogwaardige afsluiters