Sustainability report

De VN heeft 17 “Sustainable Development Goals” (SDG's) opgesteld om de wereld te leiden naar een meer duurzame richting. AVK erkent duurzaamheid en de SDG's als levensbelangrijk en wij doen er alles aan om hier een verschil in te maken. 15-02-2021

Naast ons financieel rapport rond onze cijfers uit 2019/2020 hebben we ook een Sustainability Report gepubliceerd. Daarin focussen we op onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en de VN-doelstellingen. U leest er meer over onze missie, ons bedrijfsmodel, leveranciersbeheer en onze initiatieven om de wereldwijde duurzaamheidsdoelen te helpen realiseren. Met onze producten en diensten maken we deel uit van de ruggengraat voor schone en duurzame waterinfrastructuren. We zoeken continu naar optimalisaties  in ons bedrijfsmodel ten voordele van het milieu.

AVK-initiatieven met focus op de SDG’s

  • Elk jaar rond Wereldwaterdag organiseren we een wedstrijd om projecten van onze klanten die de VN-doelstellingen positief beïnvloeden in de kijker te zetten. 
  • Educatieve ondersteuning door het opstarten van een Water Summerschool in samenwerking met de Universiteit Aarhus en toonaangevende Deense drinkwaterbedrijven en nutsmaatschappijen.
  • Rapportage rond het energieverbruik van elke AVK-onderneming gevolgd door formulering van doelstellingen voor verbeteringen. Het belangrijkste doel is om het niveau van water- en energieverbruik zo laag mogelijk te houden ondanks een toename van de productie.
  • We streven naar zero waste door het hergebruik van afvalstoffen. Afval uit zowel productie als administratie moet onderdeel zijn van een circulaire economie. 
  • Als wereldwijde marktleider nemen we wereldwijde en lokale verantwoordelijkheid en hebben we een duidelijk groepsbeleid voor veiligheid, milieu, ethiek en kwaliteit.
  • Twee keer per jaar publiceren we een rapport over ons werk rond MVO en duurzaamheid in elk bedrijf van de AVK Group. Het rapport zal gebaseerd zijn op verzamelde gegevens en de verwezenlijking van de vastgestelde doelstellingen.

rapport

AVK Sustainability Report 2022/2023

Duurzaamheid en focus op het recycleren van bijproducten van onze productie zijn diep verankerd in ons DNA.