InterLink: duurzame AVK-initatieven wereldwijd

De nieuwe editie van het AVK-magazine InterLink is nu beschikbaar met duurzaamheid als overkoepelend thema. Lees meer over nieuwe AVK-projecten en verbeteringen in onze bedrijfsactiviteiten die leiden naar een groene toekomst. 15-06-2020

Sinds de 17 Goals of Sustainable Development (SDG) werden vastgesteld tijdens de Algemene Vergadering van de VN in 2015 hebben duurzaamheid, circulaire economie en de groene transitie elke dag meer invloed gehad op de internationale agenda. Onlangs heeft het Deense parlement een wet opgesteld die het land verplicht om de CO2-uitstoot vóór eind 2030 met 70% te verminderen. Sommigen zullen beweren dat zo'n klein land wereldwijd geen verschil kan maken, aangezien het slechts 0,11% van de totale uitstoot van broeikasgassen vertegenwoordigd. Maar daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat is het continu zoeken naar nieuwe groene oplossingen, faciliteiten en systemen die vervolgens jobs creëren en wereldwijd toegepast kunnen worden, waarbij ook AVK-producten een rol kunnen spelen.

Het IEA (International Energy Agency) berekende dat 30-50% van de gemiddelde energiekosten van een stad uit drink- en afvalwaterzuivering komt. De CO2-uitstoot van afvalwaterzuivering van een stad bedraagt liefst 50%.  Het waternetwerk energieneutraal maken kan een stad tot  40% energiebesparing opleveren! Tegenwoordig wordt slechts 20% van het afvalwater in Europa gezuiverd. 80% stroomt rechtstreeks terug in de natuur zonder enige vorm van behandeling.  Als slechts de helft hiervan werd opgevangen en behandeld en de energie van het overige slib voor 60% werd onttrokken, zou dit overeenkomen met de volledige energieproductie van alle kolencentrales in Europa. Dit zou een enorme CO2-reductie zijn!

Bij AVK dragen we dag in dag uit bij aan huidige megatrends zoals klimaatverandering, voedselvoorziening, verstedelijking, digitalisering en elektrificatie. Lees er alles over in de laatste editie van het magazine InterLink. 

InterLink

InterLink no 53

Brochure

AVK Sustainability Report 2022/2023

Duurzaamheid en focus op het recycleren van bijproducten van onze productie zijn diep verankerd in ons DNA.

Insights

Non-revenue water

Onnauwkeurige watermetingen, lekkages of diefstal zijn factoren die bijdragen aan waterverliezen.


Water is een schaars goed omdat het klimaat opwarmt en ons bevolkingsaantal blijft toenemen. Er zijn tal van manieren om de distributiesystemen te optimaliseren, uitstoot per inwoner te verminderen en waterverliezen aan te pakken.